vineri, 24 februarie 2017

Cafea gourmet - Ce este și de ce trebuie să o încerci?



   Nu sunt o consumatoare înrăită de cafea. De fapt beau cafea de maxim două ori pe lună, de obicei după ora cinci, atunci când pleoapele mele sunt hotărâte să se pupe și să îmi strice cheful de muncă. Alteori însă vrea și eu să mă simt fancy și să beau cafea, dar nu orice fel. Dacă nu ai încercat încă cafea gourmet nu poți să spui că ești iubitor de cafea. Ah, nu știi ce înseamnă cafea gourmet? Ei, tocmai de aia citești acest articol.



   Ce este cafeaua gourmet?




   Acest termen se referă la un sortiment de cafea de calitate superioara, care provine din culturi tratate în mod deosebit. Deseori cafeaua gourmet va împrumuta aroma plantelor din jurul culturilor. Astfel într-o ceașcă de cafea vei regăsi și arome de fructe de pădure, de vanilie, de nucă, alune, și multe altele.
 
   Problema cu cafeaua gourmet este faptul că tot mai multe companii plasează acest termen pe ambalaje în mod eronat. De aceea trebuie să fii foarte atent când alegi acest tip de cafea. Mai cu seamă e bine să fi atent dacă ceea ce cumperi este cafea gourmet de origine.



   Cafeaua gourmet de origine provine dintr-o singură cultură, adică nu este amestecată cu boabe ce provin din alte culturi. Culturile acestea sunt de obicei mici, în general de 2 hectare, iar boabele se dezvoltă în condiții cu totul deosebite, uneori chiar la umbra copacilor.

   Cantitățile mici în care este produsa acest tip de cafea, împreună cu proprietățile sale deosebite, justifică prețul acesteia. Atunci când cauți astfel de cafea probabil de împiedici de prețuri, care sunt într-adevăr mai ridicate. Cu toate acestea, ajută dacă te gândești la faptul că, odată cu achiziționarea acestei cafele ai ocazia de susține un sistem care ține cont de mediul înconjurător și tratează muncitorii de pe culturi cu demnitate și respect.

   Vei găsi această cafea cu diverse prețuri care variază în funcție de zona de proveniență, modul de cultivare, gradul de prăjire și, bineînțeles, cantitatea. prețuri accesibile însă poți găsi pe Artaceaiului.ro. Pe lângă prețuri rezonabile,  un avantaj important al acestui magazin online este faptul că prezintă în detaliu toate informațiile pe care trebuie să le știi despre fiecare cafea comercializată pe site.

3 comentarii: