sâmbătă, 4 martie 2017

Cum sa nu iei țeapă de la firmele de hosting?


       Recent o prietenă din blogosferă posta de zor pe Facebook ce țeapă majoră a primit ea de la o firmă de hosting. Practic i-a devastat blogul din cauza unei neînțelegeri stupide, ceva legat de plată, dar nimic care să justifice gestul lor. Colega mea, fată deșteaptă, și-a rezolvat încet dar sigur toate problemele de pe blog, iar acum acesta funcționează normal. Totuși, „surprize” de genul nu sunt niciodată ceva plăcut. Așadar, cum putem să alegem o companie care să ofere găzduirea unui site, astfel încât să evităm problemele de genul.


    Ce părere are nenea Google?




   Îți poți da seama relativ ușor de cât de serioasă e o companie de hosting dând un search pe Google. Dacă pagina companiei este bine optimizată, aceasta va apărea în rezultatele de pe prima pagină. Acest lucru denotă faptul că în spate se află o echipă de profesioniști care oferă servicii de calitate, și care nu își permit să își păteze reputația.

    Ce spun alți bloggeri?


    Odată ce ai găsit un pachet care consideri că este potrivit pentru tine, demarează o „campanie de cercetare”. Pe site-ul companiilor vei găsi mereu doar feed-back pozitiv, de aceea comentariile de acolo sunt ușor irelevante. Încearcă să întrebi alți bloggeri care colaborează sau au colaborat cu acea firmă de hosting. Asigură-te că vorbești cu suficienți și roagă-i să îți spună care sunt punctele slabe ale firmei de hosting. În special, încearcă să afli cât sunt de flexibili și de umani, astfel încât dacă întârzi o zi cu plata din motive serioase, să nu te trezești cu blogul șters.

     Alege un hosting din România - nu îți trage singur țeapă


    Un detaliu importat atunci când alegi hosting-ul este locația. Dacă site-ul tău se adresează în special publicului român, e imperios necesar să alegi un hosting din România. Dacă alegi o găzduire din străinătate, blogul se va funcționa mai greu iar traficul va fi redirecționat. Un provider din țară însă, va ajuta la creșterea organică pentru motoarele de căutare, lucru care nu trebuie ignorat.
 

2 comentarii:

  1. Nu am blog, dar imi pot da seama ca si in lumea voastra exista persoane si firme neserioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am blog si sincer nu m-a interewsat niciodata aspecte de genul acesta. Dar e bine de stiut :)

    RăspundețiȘtergere